Číslovacie hlavy – ručné, poloautomatické aj automatické

Číslovacie hlavy

Číslovacie hlavy slúžia na razenia číselných kódov s ručným alebo s automatickým menením razeného čísla.


Ručné progresívny razník MB5.

Ručné progresívny razník je možné skladať z ľubovoľných počtov koliesok s rôznou veľkosťou znakov. Použitie pre ručné značenie cez kladivo. Kolieska sa ručne prestavuje podľa potreby.

Poloautomatický progresívny razník s ručným pootáčaním koliesok – model MB14

Ručné progresívny číselný razník možno ľubovoľne skladať z potrebného počtu koliesok s rôznou veľkosťou písma tak, aby bolo možné číslovať diely ľubovoľného tvaru a veľkosti.

Zmena jednotlivých čísiel alebo znakov sa vykoná ručným pretočením jednotlivých koliesok bez nutnosti vybratia razidlá z držiaka.
Vyrába sa podľa nasledujúcej tabuľky s 2 až 20 raziacimi kolieskami.
Kolieska do veľkosti 5mm majú 14 prepínateľných pozícií. Na jednom koliesku je možné umiestniť čísla 0-9 a zároveň 4 čísla alebo znaky.
Abeceda je rozdelená na AM a NZ alebo je vyrábaná podľa priania zákazníka.
Veľkosti znakov sú: 1mm, 1.5mm, 2mm, 2.5mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm a 10mm a vyrábajú sa v prevedení: štandardná, polovičná šírka a úzké. Oporná doska môže byť vybavená vyrovnávacími pružinami, aby pri veľkých rozdieloch v priemere dielu bolo napriek tomu dosiahlo jednotné hĺbky značenia

Automatický progresívny razník – MB2

Automatický progresívny číselný razník možno ľubovoľne skladať z potrebného počtu koliesok s rôznou veľkosťou písma tak, aby bolo možné číslovať diely ľubovoľného tvaru a veľkosti.

Tieto razníky slúžia k značeniu vzostupnej číselné rady. K pretočeniu dochádza po 1, 2, 3, 4 alebo 5 označeniach (nedá nastaviť!).
Presná výroba a špeciálna tepelná úprava zaručuje kruhovitosť a rovnomernosť rozmeru kolieska. Táto presnosť umožňuje dosiahnuť dokonalého značenie.
Rodina číslovačiek MB2 zahŕňa viac ako 200 variantov a je možné využiť veľkého množstva kombinácií: napr. Spojenie automatických a ručne nastaviteľných číslovačiek (MB14), koliesok so špeciálnymi znakmi, písmenami, číslami, obrázky, logami, medzerami atď.
Veľkosť znakov sú: 1mm, 1.5mm, 2mm, 2.5mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm a 10mm a vyrábajú sa v prevedení: štandardná, polovičná šírka a úzke s číslami alebo písmenami.